Σκορδόψωμο
Υλικά
- Αλεύρι κίτρινο Θρακιώτικο ψιλό 5.000 γρ.,
- Αλεύρι 70% μαλακό 5.000 γρ.,
- Ζάχαρη 200 γρ.,
- Προζύμι Phil Germe (προαιρετικά) 100 γρ.,
- Ελαιόλαδο 400 γρ.,
- Σκόρδο αποξηραμένο φυλλίδια 50 - 70 γρ.,
- Πάπρικα 20 γρ.,
- Αλάτι 180 γρ.,
- Μαγιά 400 γρ.,
- Νερό 6.000 - 6.200 γρ.
Εκτέλεση
- Χρόνος ανάμειξης 8 λεπτά αργά - 3 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 26℃,
- Ξεκούραση ζύμης 20 λεπτά,
- Θερμοκρασία στόφας 32℃,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Βάρος 100 γρ.,
- Θερμοκρασία ψησίματος 220℃ (αναλόγως φούρνου)