Σφολιατίνια
Υλικά
- Αλεύρι De Luxe Σφολιάτας 10.000 γρ.,
- Αλάτι 200 γρ.,
- Ζάχαρη 1.000 γρ.,
- Βούτυρο 200 γρ.,
- Σκληρή Μαργαρίνη 6.300 γρ.,
- Νερό κρύο 4.200 - 4.300 γρ.
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να αφομοιωθούν,
- Βγάζουμε τη ζύμη και την τεμμαχίζουμε σε μπαλες του επιθυμητού βάρους,
- Ξεκούραση ζύμης 20 λεπτά,
- Σε κάθε μπάλα ζύμης κάνουμε πάνω στη σφολιατομηχανή ένα διπλό δίπλωμα. Ανοίγουμε σε τελικό φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών. Ρίχνουμε στην επιφάνεια σουσάμι και κόβουμε τη ζύμη σε στενόμακρες λωρίδες