Τούρτα Crunchy Praline
Υλικά
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ Biscuit Choco (Βασική συνταγή):,
- 1.000γρ. Gourmet Biscuit Choco,
- 600γρ. αυγό,
- 200γρ. νερό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: Mousse Σοκολάτα Γάλακτος, ΚΡΕΜΑ ΠΡΑΛΙΝΑΣ, Crunchy Praline, Chocolate Mirror
- Mousse Σοκολάτα Γάλακτος:,
- 500γρ. γάλα, 750γρ. σοκολάτα γάλακτος, 1000γρ. κρέμα γάλακτος 35%, 10γρ. ζελατίνη,
- ΚΡΕΜΑ ΠΡΑΛΙΝΑΣ: ,
- 750γρ. νερό, 250γρ. γάλα, 400γρ. κρύα κρέμα Velours Plus, 100γρ. σοκολάτα Gianduja, 50γρ. βούτυρο 82%, 50γρ. πάστα πραλίνας 50%, 750γρ. κρέμα γάλακτος,
- Crunchy Praline: ,
- 300γρ. φεγιετίν, 150γρ. σοκολάτα γάλακτος, 345γρ. πάστα πραλίνας 50%,
- Chocolate Mirror:,
- 550γρ. νερό, 680γρ. ζάχαρη, 400γρ. κρέμα γάλακτος, 240γρ. κακάο σκόνη, 5τμχ. φύλλα ζελατίνης
Εκτέλεση
- Βασική συνταγή:,
- Ανάµιξη 1 λεπτό στην 1η ταχύτητα και 8 - 9 λεπτά στην 3η ταχύτητα,
- Τοποθετούµε σε λαµαρίνα ή τσέρκι.,
- Ψήνουμε στους 180ο C - 190ο C για 30-40 λεπτά ανάλογα τον τύπο του φούρνου και την ποσότητα,
- Mousse Σοκολάτα Γάλακτος: ,
- Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνουμε το γάλα.,
- Μαλακώνουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό,
- Ρίχνουμε τις ζελατίνες στο γάλα και μετά στη σοκολάτα.,
- Κάνουμε γαλακτωματοποίηση ανακατεύοντας με ένα μπίμερ,
- Τέλος, όταν το μίγμα φτάσει στους 35ο C ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος που την έχουμε ελαφρώς χτυπημένη,
- Mousse Σοκολάτα Γάλακτος: ,
- Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνουμε το γάλα. Μαλακώνουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό. Ρίχνουμε τις ζελατίνες στο γάλα και μετά στη σοκολάτα. Κάνουμε γαλακτωματοποίηση ανακατεύοντας με ένα μπίμερ. Τέλος, όταν το μίγμα φτάσει στους 35ο C ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος που την έχουμε ελαφρώς χτυπημένη.,
- ΚΡΕΜΑ ΠΡΑΛΙΝΑΣ: ,
- Ανακατεύουμε με το σύρμα την Κρέμα Velours Plus με το γάλα και το νερό για 5 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα. Προσθέτουμε την πάστα πραλίνας. Λιώνουμε τη σοκολάτα και ενσωματώνουμε με μία μικρή ποσότητα κρέμας και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα και το βούτυρο που το έχουμε μαλακώσει ελαφρώς. Τέλος, ενσωματώνουμε και την κρέμα γάλακτος που την έχουμε σε παχύρευστη μορφή.,
- Crunchy Praline: ,
- Λιώνουμε τη σοκολάτα και προσθέτουμε την πραλίνα. Τέλος, ρίχνουμε μέσα και την φεγιετίν και ανακατεύουμε καλά.,
- Chocolate Mirror:,
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τις ζελατίνες σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι τους 105ο C. Μαλακώνουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό. Όταν το μίγμα φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τις ζελατίνες. Αποθηκεύουμε το mirror στο ψυγείο. Πριν το χρησιμοποιήσουμε το ζεσταίνουμε στους 30ο C-35ο C.,
- Δομή & Σύνθεση:,
- Σε τσέρκι στρογγυλό διαμέτρου 22cm καλύπτουμε τη μια πλευρά με μεμβράνη. Γεμίζουμε μέχρι τη μέση mousse chocolate, τοποθετούμε ένα παντεσπάνι μικρότερης διαμέτρου. Επαναλαμβάνουμε με mousse και κλείνουμε με παντεσπάνι. Βάζουμε την τούρτα στην κατάψυξη. Αφού παγώσει αφαιρούμε τη μεμβράνη και ξεφορμάρουμε. Τέλος, γλασάρουμε με το mirror chocolate και γαρνίρουμε κατά προτίμηση.