Τσιαπάτα
Υλικά
- Αλεύρι τύπου 70% δυνατό 10.000 γρ,
- Ciabatta 3% 300 γρ.,
- Αλάτι 200 γρ.,
- Μαγιά 200 γρ.,
- Νερό 7.500 - 8.000 γρ.,
- Λάδι 200 γρ.
Εκτέλεση
- Xρόνος ανάμιξης 3 λεπτά αργό 8 λεπτά γρήγορο,
- Θερμοκρασία ζύμης 26°C,
- Ξεκούραση ζύμης 90 λεπτά,
- Θερμοκρασία στόφας 35°C,
- Στόφα 25 λεπτά,
- Υγρασία 75%,
- Βάρος όσο επιθυμούμε,
- Θερμοκρασία ψησίματος 230°C –› 210°C (η θερμοκρασία μεταβάλλεται ανάλογα με τον τύπο του φούρνου)