Χωριάτικο Ψωμί (ενδεικτική συνταγή)
Υλικά
- Κίτρινο αλεύρι Τύπου Μ 6.000 γρ.,
- Αλεύρι σίτου 70% 4.000 γρ,
- Βελτιωτικό Dure Pain 100 γρ.,
- Αλάτι 200 γρ.,
- Μαγιά 200 γρ.,
- Νερό περίπου 6.500 γρ.
Εκτέλεση
- Xρόνος ανάμιξης 4 λεπτά αργό 6 λεπτά γρήγορο,
- Θερμοκρασία ζύμης 25-26°C,
- Ξεκούραση ζύμης 20-30 λεπτά,
- Θερμοκρασία στόφας 32°C,
- Υγρασία 75%,
- Θερμοκρασία ψησίματος 230°C –› 210°C (η θερμοκρασία μεταβάλλεται ανάλογα με τον τύπο του φούρνου)