ψωμάκια/σνακ θυμάρι – δεντρολίβανο
Υλικά
- Mίγμα Θυμάρι - Δενδρολίβανο 250 γρ.,
- Αλεύρι 70% δυνατό 250 γρ.,
- Αλεύρι κίτρινο ψιλό 500 γρ.,
- Προζύμι Phil Germe 10 γρ.,
- Ζάχαρη 50 γρ.,
- Eλαιόλαδο ή Μαργαρίνη 50 γρ.,
- Αλάτι 20 γρ.,
- Μαγιά 25 γρ.,
- Νερό 620 - 650 γρ.
Εκτέλεση
- Χρόνος ανάμειξης 3 λεπτά 1η ταχύτητα 8 λεπτά 2η ταχύτητα,
- Ξεκούραση ζύμης 30 λεπτά,
- Θερμοκρασία στόφας 35oC,
- Υγρασία στόφας 75%,
- Θερμοκρασία ψησίματος 210oC με ατμό,
- Παραλλαγές στα ψωμάκια/σνακ θυμάρι δεντρολίβανο,
- Ελαιόψωμο: προσθήκη 300 γρ. μαύρες ελιές ψιλοκομμένες.,
- Σκορδόψωμο: προσθήκη 10 γρ. αποξηραμένα κομματάκια σκόρδου. Λίγο πριν το στοφάρισμα προσθέτουμε από πάνω κρέμα τυριού (κρέμα γάλακτος 100 γρ., τυρί φιλαδέλφεια 200 γρ., 1 κρόκος αυγού, λίγο πιπέρι).