Ψωμί Ζυμωτό (ενδεικτική συνταγή)
Υλικά
- Αλεύρι Κίτρινο Θρακιώτικο Χοντρό 10.000 γρ.,
- Προζύμι νωπό 1.200 γρ.,
- Αποξηραμένο προζύμι Phil Germe (προαιρετικά) 100 - 150 γρ.,
- Ελαιόλαδο 200 γρ.,
- Ζάχαρη 150 γρ.,
- Αλάτι 200 γρ.,
- Μαγιά 100 γρ.,
- Νερό 6500 - 6700 γρ.
Εκτέλεση
- Χρόνος ανάμειξης 10 λεπτά αργά - 2 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 25℃,
- Ξεκούραση ζύμης 40 λεπτά,
- Θερμοκρασία στόφας 32℃,
- Υγρασία στόφας 70%,
- Βάρος 1.000 - 2.000 γρ.,
- Θερμοκρασία ψησίματος 220℃ (αναλόγως φούρνου)