Ψωμί με Φύτρο
Υλικά
- 5000 γρ. αλεύρι με φύτρο, 100 γρ. μαγιά, 100 γρ. ξύδι,
- 3000 γρ. νερό.
Εκτέλεση
- Χρόνος ζυμώματος: 1η ταχύτητα 4 λεπτά, 2η ταχύτητα 6 λεπτά,
- Θερμοκρασία ζύμης 27οC. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 15-20 λεπτά,
- Κόβουμε στο επιθυμητό βάρος. Μορφοποιούμε το ψωμί σε φόρμα,
- Στοφάρουμε στους 32οC και υγρασία 75% για 35-40 λεπτά,
- Ψήνουμε στους 220οC με ατμό για 40-45 λεπτά (ανάλογα με το βάρος),
- Εναλλακτικά φτιάχνετε και νόστιμο Κουλούρι με φύτρο,
- με υλικά 5000 γρ. αλεύρι με φύτρο, 250 γρ. ζάχαρη, 75 γρ. μαγιά 100 γρ. ξύδι, 200 γρ. ελαιόλαδο, 2800 γρ. νερό,
- Η εκτέλεση είναι ίδια με του ψωμιού με τις διαφορές ότι στοφάρουμε για 20-25 λεπτά και ψήνουμε για 18-20 λεπτά.