Donuts

Εικόνα συνταγής για Donuts

Υλικά

  • Αλεύρι De Luxe Super Extra 3.000 γρ.,
  • Αλεύρι Σίτου τύπου 55% 7.000 γρ.,
  • Ζάχαρη 300 γρ.,
  • Γάλα σκόνη 26% 200 γρ.,
  • Αυγό σκόνη (πλήρες) 100 γρ.,
  • Λιπαρά 400 γρ.,
  • Αλάτι 150 γρ.,
  • Νερό 4.700 - 5.000 γρ.,
  • Βανίλια 2 - 4 γρ.

Εκτέλεση

  • Χρόνος ανάμειξης 4 λεπτά αργά 6 - 7 λεπτά γρήγορα,
  • Θερμοκρασία ζύμης 17 - 18oC,
  • Ξεκούραση ζύμης 15 λεπτά,
  • Κάνουμε ένα ελαφρύ κυλίνδρισμα για να διώξουμε όποια συσσώρευση αέρα εσωτερικά της ζύμης.,
  • Ανοίγουμε τη σφολιατομηχανή στα 2-3 χιλιοστά.,
  • Κόβουμε τη ζύμη με τις κατάλληλες κουπατ και τοποθετούμε τα donuts σε ειδικό πλέγμα.,
  • Στοφάρουμε για +-45 λεπτά σε θερμοκρασία στόφας 34oC και υγρασία 78%. Αφαίρεση από τη στόφα 5 λεπτά πριν το τηγάνισμα.,
  • Θερμοκρασία λαδιού 175oC
Μύλοι Θράκης Ι. Ουζουνόπουλος ΑΕ - Innovart