Donuts
Υλικά
- Αλεύρι De Luxe Super Extra 3.000 γρ.,
- Αλεύρι Σίτου τύπου 55% 7.000 γρ.,
- Ζάχαρη 300 γρ.,
- Γάλα σκόνη 26% 200 γρ.,
- Αυγό σκόνη (πλήρες) 100 γρ.,
- Λιπαρά 400 γρ.,
- Αλάτι 150 γρ.,
- Νερό 4.700 - 5.000 γρ.,
- Βανίλια 2 - 4 γρ.
Εκτέλεση
- Χρόνος ανάμειξης 4 λεπτά αργά 6 - 7 λεπτά γρήγορα,
- Θερμοκρασία ζύμης 17 - 18oC,
- Ξεκούραση ζύμης 15 λεπτά,
- Κάνουμε ένα ελαφρύ κυλίνδρισμα για να διώξουμε όποια συσσώρευση αέρα εσωτερικά της ζύμης.,
- Ανοίγουμε τη σφολιατομηχανή στα 2-3 χιλιοστά.,
- Κόβουμε τη ζύμη με τις κατάλληλες κουπατ και τοποθετούμε τα donuts σε ειδικό πλέγμα.,
- Στοφάρουμε για +-45 λεπτά σε θερμοκρασία στόφας 34oC και υγρασία 78%. Αφαίρεση από τη στόφα 5 λεπτά πριν το τηγάνισμα.,
- Θερμοκρασία λαδιού 175oC