GOURMET DARK CHOCOLATE ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
Υλικά
- 1000γρ. Gourmet Dark Chocolate,
- 400γρ. αυγό,
- 250γρ. ηλιέλαιο,
- 150γρ. βούτυρο 82%,
- 200γρ. νερό,
- 10γρ. σόδα,
- 50γρ. σταγόνες σοκολάτας
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
- 200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική,
- 350γρ. νερό,
- 50γρ. γλυκόζη,
- 350γρ. κρέμα γάλακτος 35%,
- 400γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55%
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 1 λεπτό στην 1η ταχύτητα με το φτερό και 3 λεπτά στη 2η ταχύτητα,
- Ρίχνουμε το μίγμα σε ταψί και ψήνουμε στους 150οC-160οC για 12-15 λεπτά ανάλογα την ποσότητα και τον τύπο του φούρνου,
- ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ:,
- Ετοιμάζουμε ένα σιρόπι 24Β,
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλατος στους 80οC, κατεβάζουμε από τη φωτιά και, ανακατεύοντας, προσθέτουμε τη σοκολάτα,
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε και τα 600γρ. σιρόπι και ομογενοποιούμε,
- Σιροπιάζουμε τη ζεστή σοκολατόπιτα με τη σως σοκολάτας στους 35οC-40οC, αφού πρώτα την έχουμε κόψει.